Veens – Sociaal werk

(online) communicatieprofessional

Veens richt zich op het bevorderen van de sociale samenhang en het versterken van de zelfredzaamheid van inwoners van Veenendaal. Wijkcoaches en getrainde vrijwilligers motiveren mensen om te participeren, bieden ontwikkelingskansen, informeren en begeleiden, ondersteunen mantelzorgers en vrijwilligers en maken ontmoetingen tussen mensen en organisaties mogelijk. Sinds 2015 verzorg ik voor een bepaald aantal uren per week de communicatie voor Veens. Ik ben verantwoordelijk voor de website, nieuwsbrieven, social media, krantenartikelen en brochures. De content ontwikkel ik samen met zogenaamde communicatiewoordvoerders; wijkcoaches uit elk team.
www.veens-welzijn.nl

Mantelzorg magazine en nieuwsbrief
Steunpunt Mantelzorg Veens

Coördinator en tekstschrijver

Persoonlijke interviews, tips voor ondersteuning, lotgenotencontact, themabijeenkomsten, wetten en regelingen en nog veel meer. Mantelzorgers uit Veenendaal en andere geïnteresseerden lezen het allemaal in het Mantelzorg Magazine dat drie tot vier keer per jaar uitkomt. Een feestje om dit blad zowel in print als online van a tot z samen te stellen.
print: Magazine Steunpunt Mantelzorg
online: Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg

Themaboekjes

Om een oerwoud aan foldermateriaal te voorkomen, bundelde ik voor Veens verschillende onderwerpen in diverse themaboekjes zoals

 

 

Animatie 'Wat kun jij doen om het leven in jouw wijk prettiger te maken?

Animatie Steunpunt Mantelzorg Veens

Met input van de medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg Veens heb ik een script geschreven voor de animatie en het scenario uitgedacht. Daarna aan de slag met de animator die al mijn input vertaalde naar een storyboard, de personages en uiteindelijk in deze prachtige animatie. Op eenvoudige wijze wordt uitgelegd waar en met welke vragen mantelzorgers terecht kunnen voor ondersteuning.